Wat is een betalingsbescherming

Betalingsbescherming is een gegarandeerde doorbetaling van uw hypotheeklasten als u het niet meer kunt betalen.

Dit bij het verlies van werk, ziekte, ongeval of zelfs overlijden verlaagt uw inkomen aanzienlijk. Door een eenvoudige toevoeging van de betalingsbescherming aan uw hypotheek, kunt u in deze gevallen onnodige financiële problemen voorkomen.

Met een looptijd t/m 30 jaar, dé oplossing die naadloos aansluit bij uw hypotheek!

Welk risico loop ik?

U staat op het punt een huis te kopen? Een belangrijke beslissing in uw leven, want u hoopt nog een lang en gelukkig leven te leiden. Logisch dus dat u zich indekt tegen de meest voor de hand liggende risico’s, waaronder brand en inbraak. Maar heeft u er wel eens bij stilgestaan dat u plotseling arbeidsongeschikt of werkloos kunt worden? En wie betaalt in zo’n geval uw hypotheek als u het niet meer kunt? Met een betalingsbescherming bent u gegarandeerd verzekerd op doorbetaling van uw woonlasten.

Met het afsluiten van een hypotheek gaat u een langlopende betalingsverplichting aan, gebaseerd op uw huidige financiële situatie en toekomstverwachtingen. Maar door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid kan uw inkomen plotseling flink dalen, waardoor u de vaste hypotheeklasten niet langer kunt betalen. De zich steeds verder uit het sociale zekerheidsstelsel terugtrekkende overheid kent onvoldoende voorzieningen om dán uw financiële problemen op te lossen.

Bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid zal uw inkomen met minstens 30% dalen. De kans dat u uw hypotheek niet meer kunt betalen en u moet overgaan tot verkoop van uw huis is dus groot.

Onbezorgd blijven wonen en genieten

Toch wilt u in zo’n geval blijven wonen in uw droomhuis. U wilt bovendien het beste voor uw partner en kinderen, een auto voor de deur en een sport of hobby om u in uit te leven. Anders gezegd: ook dán wilt u onbezorgd blijven genieten van het leven dat u gewend bent, zonder dat uw eventueel opgebouwd vermogen zal smelten als sneeuw voor de zon. De situatie waarin u verzeild bent geraakt is immers al vervelend genoeg. Het treffen van eigen maatregelen om nare verrassingen te voorkomen is dus zeker geen overbodige luxe.

Oplossing op maat

De oplossing is eenvoudig, doeltreffend en betrouwbaar: een betalingsbescherming. Een betalings- beschermingsverzekering die doorbetaling van uw woonlasten garandeert. Zodat u kunt blijven wonen waar u woont en rustig de tijd heeft om uw nieuwe situatie op een rijtje te zetten. U kiest voor een duur die het beste bij u past en kunt de bescherming naadloos laten aansluiten, zelfs op de gehele looptijd van uw hypotheek.

Zekerheid gedurende maximaal dertig jaar.

Extra maatwerk

Een betalingsbescherming kunt u gemakkelijk uitbreiden met een eenmalige uitkering bij constatering van een ernstige aandoening. Ook is het mogelijk om binnen de hypotheekbescherming een overlijdens- risicoverzekering af te stemmen op de door u gekozen hypotheekvorm.

Comments are disabled.