Hoe je het veiligst een online bedrijf inrichten

Wanneer je een online bedrijf hebt is de beveiliging van de netwerken van groot belang. Een online bedrijf kan een zeer klein bedrijf zijn tot aan een hele grote organisatie. Denk hierbij aan een webshop die online verkopen verzorgd tot aan een multinational die meerdere online werkplekken heeft voor thuiswerken. Er zijn veel mogelijkheden. De beveiliging moet overal up to date zijn. De zwakste schakel is bepalend voor de veiligheid van het geheel. Een goede wordpress website hosting is een plek om te starten. Er is echter nog zoveel meer.

Een goede virusscanner

Het is ook belangrijk om een goede virusscanner te hebben. Zorg ervoor dat je computers, tablets en iPhones dagelijks worden gecontroleerd op virussen, malware en andere ongein. Het is belangrijk om de cybercriminelen buiten de deur te houden. Door een goede antivirus op de computer te installeren met een virusscanner voorkom je al veel problemen. Ook is het belangrijk om een firewall te hebben op de verschillende apparaten. Het is een extra verdediging.

Bewaak de mail

Naast een goede virusscanner is het ook belangrijk om de mail goed te bewaken. Hier komen vaak phishingmails binnen om de bankgegevens of andere gegevens mee te stelen. Er zijn verschillende verhalen waarbij grote bedragen zijn gestolen. Ook is het belangrijk om de daadwerkelijke eigenaar van een mailbericht te kennen. Zeker als er geld overgemaakt moet worden is dit belangrijk. Controleer daarnaast altijd of het rekeningnummer correct is. Het kan veel problemen voorkomen.

Gezond verstand

Als laatste is het natuurlijk belangrijk om het gezonde verstand te gebruiken. Open geen onbekende mails, klik niet op links waarvan je niet weet waar je op uitkomt. Betaal ook niet in een opwelling een rekening, omdat je te laat bent of er incassokosten bijkomen. Doe dit goed overdacht en controleer het bankrekeningnummer.

Comments are disabled.